Mitä on osakuntatoiminta?

Osakunnat ovat poikkitieteellisiä opiskelijayhdistyksiä, joiden lainmukaisena tarkoituksena on tukea ja kehittää jäsentensä henkisiä harrastuksia sekä edistää heidän sosiaalisia olojaan. Osakuntien toimintaan ovat tervetulleita kaikki, oli kotipaikkakunta tai ala mikä hyvänsä! Vaasassa toimii tällä hetkellä aktiivisesti neljä osakuntaa, joista Veso on suurin ja omaa toiminnassaan pitkät perinteet.

VESO järjestää kampuksella paljon tapahtumia, kuten sitsejä, jäseniltoja, excursioita sekä muuta poikkiteteellistä toimintaa. Teemme tiivistä yhteistyötä myös isompien opiskelijatapahtumien sekä muiden järjestöjen kanssa. Toteutamme jäsenistömme toiveita ja pidämme toiminnassamme hyvää henkeä yllä. Toimintamme perimmäisenä tarkoituksena on järjestää yli ainejärjestörajojen yhdistäviä tapahtumia, joihin jokainen vaasalainen opiskelija kokee olevansa tervetullut.

Miten pääsen mukaan?

Osakuntatoimintaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki, joita kiinnostaa järjestötoiminta matalalla kynnyksellä ja hauskanpidolla! Tapahtumat ovat usein avoinna kaikille, mutta jäsenet hyötyvät muun muassa edullisimmista lippuhinnoista, jäseneduista sekä etuosto-oikeuksista. Jäsenenä pääset myös vaikuttamaan Veson toimintaan, asettumaan ehdolle hallitukseen sekä äänestämään vuosikokouksissa.

Jäseneksi pääset liittymään tapahtumiemme yhteydessä tai ilmoittautumalla jäsenlomakkeemme kautta sekä maksamalla jäsenmaksun. Jäsenlomakkeeseen ilmoitetaan oma nimi, opiskelijanumero ja jäsenyyden kesto. Maksuohjeet löytyvät jäsenlomakkeen yhteydestä.

VESOlla on kaksi erilaista jäsenyyttä. Varsinaisjäsenyys on voimassa koko opiskeluajan ja se maksaa 14 euroa. Veson vuosijäsenyys on voimassa ostohetkestä vuoden, jonka jälkeen jäsenyys täytyy halutessaan uusia. Vuosijäsenyys maksaa 6 euroa. Kummankin jäsenyystyypin hintaan sisältyy myös haalarimerkki ja jäsentarra.